Friday, 31 August 2012

penat letih kau nanti

assalamualaikum....
tidak lama lagi..sampai lah giliran aida untuk harungi smua ini....macam2 perasaan ada di hati ini.....
tak sabar,takut,x nk pergi..smua ada...tapi nak mencuba.....huhuhuhu...mcm mne laa eak keadaan aida bila berada di sana...tak dapat aida bayangkan...coz ..masa sek aida memang x pernah join aktiviti2 lasak2 macm nie...sukan pon aida x aktif......hhhhmmmmm....

nk kene berkawat lah..
PLKN1
member2 aida yang sudah pergi cakp...
dalam banyak-banyak aktiviti, yang paling best adalah aktiviti air. Semua peserta akan diajar untuk lebih confident berada dalam air. Kalau tak reti berenang takpe, memang kena pakai life jacket sebab kolam atau tasik tu sangat dalam. Kemudian setiap orang diberi peluang naik kayak dan juga rakit. Sangat best, senang je pun haha. Oh ye, ada juga pertandingan lumba rakit dan kayak antara kompeni. 

Aktiviti Air PLKN
Kayak PLKN


Selalu dengar, kalau masuk PLKN dapat menembak kan? Haah memang betul. Rasanya tu kali pertama dan kali terakhir lah kut hehe. Jangan risau semuanya akan diajar. Bawah ni gambar kelongsong peluru. Kat lapang sasar tu memang berlambak kelongsong peluru ni, tapi tak dibenarkan untuk dibawa balik ke kem ;)
Kelongsong Peluru
Lapang Sasar Menembak PLKN
ambik ko...kne menembak pulak...tpi..tngk..macam best jep...

smue tu saya kne bwt nanti....tapi bukn nie jep...bayak lagi taw....hhuuuuuuuuuuuuhhhhhh....!!!!!!!!
pengsan di buat nye......gelap lah muka blk t.....

ibu aida berat hati nak lepaz kan aida untuk pergi.....aida sendiri pon x yakin pada diri aida.....coz aida sblm nie pernah opretion sebayak 2x....hebat x????? hehehehe....
so surat doktor te ade lah....antara boleh or x boleh jep nk gna kan surat tu.....
kebayakkan mmber aida yang pergi..penyakit seperti asma,sakit jantung n buah pinggang jep yg x boleh g...klaw sakit selain dari tu..kene pergi.....sakit aida nie pon..blh memudart kan keshtn aida......x perlu lah aida nak cakap aida oprtion kat bhgian mna....oky....sory x dpt nk bg taw.....

bye2....selamat tengah hari
selamat membaca.....kalau entry cam bosan bagi korang...aida mintak maaf k... kalaw blh..korng komen2 lah ape yg ptot.....ok...thank you.....

Thursday, 30 August 2012

malam kemerdekaan[2012]


selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke-55
tahun 2012



malam nie...smue org hapy..g sambut hari kemerdekaan an kawan@dgn org tersyg....kan
?????????
tapi aida tidak seprti itu....aida just dok umh jep...dok sorg2..mmbr g kua ...bosan giler niee... xtaw nk bwt ape....asyik layan fb,tiwitter,blog....
tapi...lyn smue tu pon..still bosa lagi.. coz hari2..buat bnd yg sma.....bila bosan..mula lah update stetus mngarut2....hahahaha.......

nk kluar pon ..sidia jauh...mcm mne laa nk kuar....al-maklum laa..aida nie stie pda yang satu lah kata kan....x nk kluar an laki lain kalau dah ade bf......bkn tkut kantoi..tapi takut khilngn nyee.....
so kne lah jga dgn baik...supya hbngn aida dgn dia kekal lama.......

nie lah pic kemerdekaan kenangn dlu2...aida post jep lah...x yah lah aida nk citew.....hehehehe....

Rombongan Tunku Abdul Rahman ke Padang Bandar Hilir, Melaka 
untuk pengumuman kemerdekaan setelah pulang dari London.
Saat laungan "MERDEKA" Oleh Tunku Abdul Rahman
Keadaan dalam Stadium Merdeka semasa pengisytiharan.

dah x de ape nk taip n post dah..mta pon dh ngantuk..so ini jep laa yg aida mampu taip...hahahaha.....
kalaw x best..coment lah yek..coz..aida baru lagi join blog2 nie....
mintak korang saport laa sikit k....

Wednesday, 29 August 2012

aQu dan kau..


assalamualaikum & selamat malam
tiba2 malam nie rasa macam nk syer someting pulak.....
                           bukan nie jep aida nak syer,,byk lagi..tp buat mlm nie....just nie jep yg aida mampu..syer....
                   cite nie sal aida dgn sidia yang aida syg....walaupon..cinta bru berputik.....


aida knl dgn dia nak cakap lama x jugak,nk cakp bru pon x jugak...ade la 3 bulan lbih kami kenal....
kenal pon . atas sbb dia berkrja bersebelhn dgn ofice aida.....nk ckp pasal paras rupa tu,
blh tahan lah..org ckp ape...."ada laa rupa nyee..."..nk ckp baik tu pon..x jugk...smua mnusia x perfect ..
stiap org ade lh keburukn dn kbaikn masing2
tp cukup sifat laa...hahahaha....muka nyee tu membuat kan aida berkenan laaa.....
dari mula aida krja..aida dh timbul rasa mint di hati nie....tp just berdym diri....
bukn utk slmnya...tapi hnya semntra......

"mengenalmu adalah suatu anugerah
menyakitimu adalah suatu larangan 
mendampingi hidupmu adalah suatu kebahagiaan 
meninggalkanmu adalah suatu kebodohan "


mula2 kami knl just mcm2 tu jep.....prkra first yg mmbuat kami kenal rapat...
*frenz kat fb.....mcg pon just guna chatbox then
*mnx nom fhon,mcg gne fhon..
...............................
 kami jrng skli nk mcg.....mse frenz an dy pon...aida ade jugak couple an org len..pda mulanya aida single..
tapi disebabkan lama sngt nk tnggu dy mnx couple ..aida trma laa org len...
huhuhuhuhuhu.......x kan lah nk jd perigi cari timba plak kan....
??????
jatuh maruah kaum hawa.......
hehehehe


tpi dgn org len pon x lama jugk...kejp2 jep..
cinta monyek laa ktakan.....bertukr2 pasangn....ade lah dlm 2-3 org cam uh...
lupa dah...
 lpaz pada tu..aida mula single smula....then bru laa dy trma aida sbgai kekash hati dy....
waaahhh..ayt jiwang laa plak.....
huhuhuhuhu.......
tapi x taw laa brp lama hbngn kami ni pulak...
bab aida pon nk kne g plkn plak....tpi..mnx2 lah perhbngn kami nie kekal lama...
aida dgn dia baru sngt lg.....x sampai pon smnggu lagi....so x blh nk ckp lbh2....tkut t len plak jd nye...
tapi papew pon..aida berdoa agar..hbngn kami..kekal lama...

aida dgn dia...bukan pasngn yg romentik....kami biasa2 jep..mcg pon jrng..kol pon jarang....
dua2 berkrja....siang krj..mlm dh lth..nk rht....so...masa utk mcg n kol uh....
kurng.....tapi aida suka lah mcm tu....t law mcg n kol selalu..lama2 dh x taw nk ckap ape
lagi pun..tmpt krje pon dkt...blh tngk dia hari2 n lepk an dy hr2...
so bile x mcg n x kol uh..x jd masalh pon bgi kami ....

kami ni x de perbzaan yg ketara..kawn n couple..lbh kurng jep....
 huhuhuhu... nie jep laa cte aida dgn sidia....x perlu lah nk ctew panjng lebar...
nanti lari tajuk plak...huhuhuhu.... 

"cinta adalah saling memiliki,
kasih sayang adalah saling memberi,
cinta adalah kejujuran,
mencintai bukan untuk saling mengkhianati

Sunday, 26 August 2012

aidilfitri 2012

raya tahun ni sangt bermakna bg aida...smua fmly ada balik beraya di kg..tahun nie aida berya di jengka family seblh ibu..adik2 ibu smua ada balik...sebelum ni aida beli baju,kasut,tudung n lain2 gna dwt ibu..tapi thn ni berlainan pula...aida beli smue tu gna dwt aida sendiri...ye laa..dah berkreja...x kan nak guna duit parent ag kan...bila guna duit sendiri ni ..bebas utk belanja..x kira harga mahal mana pon masih boleh beli...
bukan barang keperluan aida sahaja yang aida mampu beli..malah..baju adik pon aida boleh tolong beli...
tapi yang paling best sekali..aida bagi duit raya.....baru thn pertama kerja dan umo pon masih muda..aida dah mula bagi duit raya dekat adik2 n sepupu2 aida...so bajet aida raya tahun ni..bayak la jugak bab dah berkerja..gaji aida pon mapu untuk saport smue tu.....

selepas solat raya ..kami salam raya sambil bergambar,aida kalau bergambar bagi la kat aida..minat sangat  post... 
ni gambar famly kesayangan aida

ni tok wan n nenek aida yang sporting 

ibu n abah  bersalaman memohon keampunan 

kami keluarga yang bahagia.baju raya famly aida x sedondon pon tahun nie....
tahun sebelum2 nie pon memang x pernh sama pon..melain kan adik2 yang lelaki jep...lihat lah...baju ibu n abah aida pun x sma.....ibu memang x suka utk berpakain sma ....huhuhu...

aida ada adik sedara yang sindrom...tp dia cerdik taw....umur dia 4 thn...dia pun baru dpt adik...tapi adik dia ok lah ... syang giler dy kat adk dy,.....best jep tngk dyorg....kecik2 pon dah taw erti kasih sayng...wwaaaahh...best kan.....nama dia mohd akil irfan..adik dia mohd zarif irfan...

makcik2 aida yang cantik lagi sporting

aida ada adik sedara yang cute..dy chaby giler taw...dia marah kalau aida panggil dia adibah noor 
hahahahaha...baru darjah 3 tapi berat dia dah mencecah 41kg...
berat giler kan.....???
 dia yang pakai baju warna pink uh....gambar dia sorang x de laa pulak
............
nie lah gambar kaum hawa famly aida sebelah ibu....

 adik yang ke2 .... bdak nakal...

menjelang petang.ibu n makcik aida g beraya rumah jiran..aida x dapat folow bab kne jaga adik 
sedara dan jaga rumah...
hehehehehe..org suruh buat kerja..aida sibuk bergambar kat luar rumah..
letih pakcik aida melayan aida bergambar......hahaha....
ni lah gambar2 aida yang pakcik aida snap...wawawa...berbagai-bagai ada...






dah laa...malaz nk uplod smue pic aida yang bayak tu..yang nie pon dah cukup...x perlu bayak2..
buat penuh page jep....hehehehehee...

hary raya ke dua aida dh balik bera..rumh atok belah abah pulak...famly belah abh memng rmi giler....so happy lah jugak.....hary rya ke dua tu..atok aida ada buat knduri aruwah sikit....
 tapi aida x dew pic lah nk syer..coz aida x snap pon..ag pon aida x berpe ngam dgn fmly abah..al maklum lah..kita nie dok kg...budak kg lah kata kan...dyorg budk KL ..so dy pandng rendah lah kat kita yg dok d kg nie....tap ppw pon aida x kish pon....biar laa ape org nk kata ..asl kan hidup aida hapy....


okay ...lah pai sini jep ctew aida....nanti aida post lagi........... :)
selamat hari raya maaf zahir dan batin